Ticker

15/recent/ticker-posts

Τεχνολογίες του μέλλοντος

 

Εδώ θα γνωρίσετε  10 νέες τεχνολογίες του μέλλοντος που θα σας συνεπάρουν.



1. Συνδεσιμότητα

Αυτή είναι η ιδέα ότι τα καθημερινά αντικείμενα θα συνδέονται στο Διαδίκτυο και επομένως θα ελέγχονται εξ αποστάσεως και μέσω προγραμματισμού. Σκεφτείτε λαμπτήρες, τοστιέρες, κλιματιστικά και άλλα ηλεκτρονικά είδη σπιτιού. Ενώ αυτό συμβαίνει ήδη με προϊόντα όπως οι θερμοστάτες Nest και οι συσκευές φωνητικού ελέγχου Amazon Echo, αναμένεται ότι έως το 2020, 25 δισεκατομμύρια συνδεδεμένα «πράγματα» θα χρησιμοποιούνται. Οι μεγάλες επιχειρήσεις θα πρέπει να προετοιμαστούν για αυτή τη μετάβαση υιοθετώντας μια στρατηγική για την ταξινόμηση μεγάλων δεδομένων. όλες οι πληροφορίες και θα χρειαστούν έμπειροι επιστήμονες δεδομένων που μπορούν να δημιουργήσουν λύσεις.

2. Η μπαταρία είναι σχεδόν άδεια

Η έλευση των φουτουριστικών μπαταριών έφτασε και ο κόσμος μπορεί να ευχαριστήσει έναν καινοτόμο όπως η Tesla Motors. Η κομψά σχεδιασμένη οικιακή μπαταρία Tesla Powerwall επαναφορτίζεται με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ηλιακό πάνελ, παρέχοντας εφεδρική υποστήριξη σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, εξοικονομώντας χρήματα στους ιδιοκτήτες σπιτιού και προάγοντας τη βιωσιμότητα. Αναζητήστε μπαταρίες φόρτισης τηλεφώνου που χρησιμοποιούν κβαντική διεμπλοκή, ολογραφικές μικρομπαταρίες, ακόμη και μπαταρίες νανοσωματιδίων λιθίου που θα ενισχύσουν την ενέργεια και θα διατηρήσουν το τηλέφωνό σας σε λειτουργία για μια εβδομάδα ή περισσότερο με μία μόνο φόρτιση.

3. Τεχνολογία προβολέων

Οι συσκευές χαμηλής ενέργειας Bluetooth, γνωστές ως beacons, έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ψωνίζουν και ταξιδεύουν. Τα Beacons, τα οποία ήδη εμφανίζονται σε μεγάλα καταστήματα λιανικής και μουσεία, συνδέουν ενσωματωμένες εφαρμογές με φορητές ηλεκτρονικές συσκευές όπως smartphone ή tablet. Όχι μόνο οι πελάτες θα έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών, αλλά οι έμποροι λιανικής έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν σημαντικά τα έσοδα καθώς τα beacons αναμένεται να επηρεάσουν άμεσα τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ κατά 44,1 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2016.

4. Νέες μορφές ελέγχου ταυτότητας

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι συνήθως πολύ αδύναμοι και ξεχνιούνται εύκολα. Τα δακτυλικά αποτυπώματα, αν και μοναδικά, είναι η χθεσινή καινοτομία. Στο μέλλον, θα υπάρχουν και άλλα μέσα βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένων των φωνητικών αποτυπωμάτων και των κινήσεων των ματιών, τα οποία σε συνδυασμό μπορούν να εξαλείψουν την ανάγκη για κωδικούς πρόσβασης.

5. 4D εκτύπωση

Με τόσες πολλές επαναστατικές προόδους στην 3D εκτύπωση, το επόμενο βήμα προς τα εμπρός θα είναι η 4D εκτύπωση, επιτρέποντας στα αντικείμενα να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Από μια συσκευή που προσαρμόζεται στην υγρασία ή τη ζέστη, μέχρι τα ρούχα ή τα παπούτσια που αλλάζουν ανάλογα με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, οι δυνατότητες είναι αμέτρητες.

Αλλά τα πιο συναρπαστικά νέα είναι ότι πολλές από αυτές τις τεχνολογίες υπάρχουν ήδη, αλλά με αυτές τις προόδους έρχεται η ανάγκη για άτομα με γνώσεις τεχνολογίας που κατανοούν την επιστήμη δεδομένων, τα μεγάλα δεδομένα, τη διαχείριση τεχνολογίας και τη διακυβέρνηση δεδομένων. διαχείριση έργων, δικτύωση, πρόσληψη και διαχείριση ενός αποτελεσματικού παγκόσμιου εργατικού δυναμικού.

6.Μηχανικοί άνθρωποι»

Σε κάποιο βαθμό, τα όρια μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ θα γίνουν θολά. Στις μεταμοσχεύσεις θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται ηλεκτρονικά ελεγχόμενα τεχνητά όργανα και η προσθετική μελών θα αποτελεί ρουτίνα στη χειρουργική διαδικασία. Νανορομπότ θα «ταξιδεύουν» βαθιά μέσα στο ανθρώπινο σώμα για την έγχυση φαρμάκων σε ασθενή κύτταρα ή για την εκτέλεση μικρό χειρουργικών επεμβάσεων. Ειδικά εγκατεστημένοι αισθητήρες θα παρακολουθούν την υγεία των ανθρώπων και θα μεταφέρουν τα ευρήματα τους σε cloud «αποθήκες», στις οποίες θα έχουν πρόσβαση οι γιατροί. Όλα αυτά, λογικά μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

7. ΒΙΟ ΚΑΥΣΙΜΑ ΝΕΑΣ (2ης) ΓΕΝΙΑΣ 

Η πρώτη γενιά βιο-καυσίμων υπήρξε ένα θετικό βήμα για την συγκράτηση της τιμής του πετρελαίου διεθνώς αλλά επιφύλασσε παράλληλα και μια πολύ αρνητική συνέπεια. Η πρώτη γενιά βιο-καυσίμων προκάλεσε την άνοδο των τιμών των τροφίμων παγκοσμίως. Αυτό έγινε καθώς πολύ αγρότες άλλαξαν τις καλλιέργειες τους από κλασικές καλλιέργειες τροφίμων σε ενεργειακές καλλιέργειες και άρα η προσφορά τροφίμων μειώθηκε διεθνώς και άρα αυξήθηκε η τιμή τους.

Σήμερα έχουν ανακαλυφθεί νέες τεχνολογίες βιο-καυσίμων που έχουν επίκεντρο εναλλακτικές μη-εδώδιμες πηγές. Για παράδειγμα η δημιουργία κυτταρικής αιθανόλης από κοτσάνια καλαμποκιού και η παραγωγή βιο-ενέργειας από τα ροκανίδια και τον μίσχανθο. 

8. ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Η εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης εξαιτίας της νανοτεχνολογίας θα είναι ραγδαία. Σε προηγούμενο άρθρο είχε παρουσιαστεί το νανο-χαπι, όπου θα είναι εξαιρετικά μικρό (όσο το κεφάλι της καρφίτσας) και θα κατευθύνει ρομποτικά και με ακρίβεια την δραστική ουσία στο μέλος του σώματος μας που έχει πρόβλημα. Η μικρή ποσότητα της δραστικής ουσίας που θα απαιτείται θα εξαλείφει παρενέργειες που ταλαιπωρούν σήμερα τους ασθενείς με βαριά φαρμακευτική αγωγή (παρενέργειες στην στοματική χώρα, κτλ).

Επιπλέον μικροσκοπικά εμφυτεύματα θα τοποθετούνται μόνιμα στους ασθενείς και θα δίνουν την δυνατότητα στους γιατρούς τους για συνεχή παρακολούθηση και διάγνωση από μίλια μακριά. Έτσι θα εξοικονομείται σημαντικός χρόνος και θα εξαλειφθούν οι δαπανηρές επισκέψεις ρουτίνας. Ολλανδοί ερευνητές έχουν ανακοινώσει ήδη ένα σχετικό σύστημα στο μέγεθος χαπιού. Επίσης ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, έχουν παρουσιάσει μια συσκευή στυλό που δύναται να ανιχνεύσει τον καρκίνο του δέρματος, χωρίς την ανάγκη βιοψίας. Άλλοι ερευνητές έχουν ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσουν μια συσκευή στυλό που θα μπορεί να επουλώνει ανοιχτές πληγές με την χρήση τεχνολογίας Laser.

9.Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ


Το μέγεθος ενός σημερινού υπερ-υπολογιστή φτάνει ακόμα και το μέγεθος ενός ορόφου ουρανοξύστη, όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία. Σε δέκα χρόνια η αντίστοιχη υπολογιστική δύναμη θα μπορεί να προέλθει από μια νανο-συσκευή μεγέθους ενός κέρματος. Ένας νέος τύπος τρανζίστορ που αναπτύχθηκε στο Σικάγο επιτρέπει την κατασκευή επεξεργαστών που θα κάνουν τα τσιπ πυριτίου να φαίνονται τεράστια. Σε μερικά χρόνια η υπολογιστική δύναμη ενός μέσου προσωπικού υπολογιστή θα ισοδυναμεί με την δύναμη του ανθρώπινου εγκεφάλου (περίπου 100 δις νευρώνες δηλαδή). Εξέλιξη που είναι απόλυτα σύμφωνη  και με τον Νόμο του Moore για την εξέλιξη της πληροφορικής διαχρονικά.

10. ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ

Μια νέα τεχνολογία που αναπτύσσεται στις ΗΠΑ υπόσχεται να μας προσφέρει μικροσυσκευές με απόλυτη ενεργειακή αυτονομία. Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει μεγάλες ποσότητες ενέργειας υπό την μορφή θερμότητας. Έτσι λοιπόν και με βάση κυρίως το πυρίτιο σχεδιάζονται σήμερα μίκρο-συσκευές (όπως κινητά τηλέφωνα) που θα μπορούν να φορτίζονται αποκλειστικά από την θερμότητα του σώματος μας. Στην προσπάθεια αυτή πρωτοστατεί το Berkeley Lab, ίδρυμα με σημαντικό ερευνητικό έργο έως σήμερα » Σύνδεση με το Berkeley Lab

Μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ 2057 update/the body, για να πάρει μια γεύση για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον στο τομέα της ιατρικής 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια