Ticker

15/recent/ticker-posts

Λεονάρντο ντα Βίντσι

Λεονάρντο ντα Βίντσι

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι (14/15 Απριλίου 1452 – 2 Mαΐου 1519), ή ντα Βίντσι, ή Λεονάρντο, ήταν Ιταλός πολυμαθής της Ύστερης Αναγέννησης που θεωρείται κατά κοινή ομολογία ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους όλων των εποχών παρά το περιορισμένο πλήθος των σωζόμενων έργων του. Η «Μόνα Λίζα» είναι το διασημότερο ζωγραφικό έργο του Λεονάρντο και το πιο διάσημο πορτραίτο στην ιστορία, ενώ ο «Μυστικός Δείπνος» του είναι ο πλέον ανατυπωμένος θρησκευτικός πίνακας· το σχέδιο του που έγινε γνωστό ως «Ο Βιτρουβιανός Άνθρωπος» συνιστά διάσημο πολιτιστικό σύμβολο.

Ο ντα Βίντσι είναι επίσης γνωστός για τα σημειωματάριά του, στα οποία καταχωρούσε σχέδια και σημειώσεις επιστημονικού περιεχομένου· σε αυτά περιλαμβάνεται πληθώρα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ανατομίας, της χαρτογραφίας, της ζωγραφικής και της παλαιοντολογίας. Η συνεισφορά του Λεονάρντο στην εξέλιξη των τεχνών είναι συγκρίσιμη μόνο με εκείνη του σύγχρονού του Μιχαήλ Αγγέλου

Εφευρέσεις του Λεονάρντο ντα Βίντσι 

 Χωρίς καμιά αμφιβολία ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι ήταν ένας από τους πιο παραγωγικούς εφευρέτες όλης της ανθρώπινης ιστορίας.
 Σήμερα θα δούμε τις 10 καλύτερες ιδέες του!1. Ιπτάμενη Μηχανή. Μία από τις καλύτερες ιδέες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι ήταν η ιπτάμενη μηχανή. Ο Da Vinci φάνηκε να έχει εμμονή με την ιδέα ότι ο άνθρωπος θα μπορούσε να πετάξει και δημιούργησε δύο ιπτάμενες μηχανές. Η πρώτη ήταν το αποτέλεσμα μιας έρευνας σχετικά με τα φτερά των νυχτερίδων , ήταν ένα είδος αεροπλάνου χωρίς κινητήρα, υποστηριζόταν μόνο από τα ρεύματα του αέρα, όμως, δεν ήταν σε θέση να πετάξει μακριά στον αέρα. Αργότερα, ο ίδιος σχεδίασε την εναέρια βίδα, που θεωρείται ο πρόδρομος του ελικοπτέρου.

2. Ποδήλατο. – Στο έργο του «Codez Atlanticus» Atlantic – -Códice, Ο Da Vinci έκανε σκίτσα με ένα και δύο τροχοφόρα οχήματα, τα οποίο θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν χειροκίνητα μέσα από μια σειρά από πετάλια, δηλαδή το ποδήλατο. Αν και η επίσημη εφεύρεση αυτού του οχήματος ανήκει στον Karl Drais.
3. Σκάφανδρο– Μια ακόμη εφεύρεση του Ντα Βίντσι που ήταν γοητευμένος από τη θάλασσα και, ως εκ τούτου δημιούργησε ένα μηχανισμό για να βουτήξει σε αυτή. Ήταν ένα σκάφανδρο, κατασκευασμένο από δέρμα, το οποίο περιελάμβανε ένα σωλήνα που τοποθετείται στο στόμα του δύτη και ανέβαινε στην επιφάνεια, έτσι ώστε να μπορεί να αναπνεύσει. Είχε σχεδιάσει επίσης πτερύγια με διαμορφωμένα πόδια πάπιας . Ακούγεται οικείο, έτσι δεν είναι

4. Το αλεξίπτωτο – Εφαρμογή σε οποιοδήποτε από τους νόμους της φυσικής, ο Ντα Βίντσι επινόησε ένα πρωτόγονο αλεξίπτωτο που είχε μια πυραμιδική δομή, με μια τετράγωνη βάση και ύψος επτά μέτρων.
5. Αριθμομηχανή – Ο Da Vinci σχεδίασε μια υπολογιστική μηχανή διατηρώντας μια αναλογία 10: 1.
6. Πολεμική Μηχανή – Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ένα πολυβόλο, όπως εμείς ξέρουμε σήμερα, αυτό το όπλο έριχνε βολές σε σύντομα χρονικά διαστήματα.

7. Θωρακισμένη δεξαμενή – Δημιουργήθηκε χάρη στη δύναμη 8 ανδρών , η θωρακισμένη δεξαμενή μοιάζει με το κέλυφος μιας χελώνας. Χτίστηκε με ξύλινες σανίδες ενισχυμένο με μεταλλικές πλάκες .
8. Αυτοκίνητο – Το πρώτο αυτοκίνητο ήταν φτιαγμένο από ξύλο και ήταν θέση να λειτουργήσει με οδοντωτούς τροχούς. Το 2004, επιστήμονες στο Μουσείο της Φλόριντα έλεγξαν το όχημα και λειτουργούσε, όπως το είχε σχεδιάσει ο ζωγράφος.
9. Παραβολικές Πυξίδες – Μια άλλη ιδέα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι ήταν το στοιχείο της πυξίδας που χρησιμοποιείται για την κατάρτιση και για τη μέτρηση αποστάσεων στους ναυτικούς χάρτες.
10. Αναδίπλωση Γέφυρα – Ένα περιστρεφόμενο πτυσσόμενο σύστημα γέφυρας λειτουργεί με μια κουλουριασμένη βάση και τροχαλίες επιτρέποντας να αναπτυχθεί γρήγορα.
μεγάλοι εφευρέτεςΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια